Friday, April 13, 2012

I MISS YOU

Aku nak buat entry ni sebab aku teringat kat dia.

Aku teringat kat dia tibe² mase aku kat dalam surau sebuah shopping mall mase tu. Mungkin sebab aku ternampak seorang anak & seorang ayah dalam surau tu tengah solat bersame. Budak tu kecik je lagi dalam 5,6 tahun je kowt J … dia ikot je ape yg ayah dia buat time solat. Kalau si ayah ruku’, dia ruku’. Kalau si ayah sujud, dia sujud. Aku perhatikan je dari belakang sambil charge phone kat dalam surau tu. Hurmm.. bile dua beranak tu dah selesai solat, si anak salam dan cium tangan si ayah dan yang paling seronok aku tengok, si ayah membalas dengan mengucup dahi si anak :’) seronoknye...

Okay, aku jeles dengan budak tu sebenarnye. Kasih sayang yg dia dapat cukup sempurna. :’)



Pejam celik pejam celik, sebenarnye dah lebih kurang 15 tahun kitorang berpisah. Mase dia ade dulu, aku masih kecik kecik lagi. Biaselah, tak tau erti kasih sayang. Tak tau erti nak bermanje. Cume berape ketul je moment² yg aku ingat mase dengan dia. Maklumlah, mase kecik² bukannye kuat sangat ingatan nih -.-! Gambar dengan dia pon cume sekeping je. Tak dapat nak kumpul memori dengan dia macam korang korang semua :’)



Sorry to be cliche, tapi kalaulah aku boleh undur mase ke 15 tahun lalu, aku nak sangat sangat sangat ade dekat dengan dia. Nak rase sekejap je pun dah cukup, macam mane rasenye ade seorang hero dalam hidup. Kalau kena buli dengan kengkawan ke, kene marah dengan emak ke, boleh report terus kat dia je kan ;’)

Salah satu memori yg aku ingat, dia bawak aku jalan² naik motor, aku duduk depan atas bakul motor. Dia buat rokok tembakau, aku tengok. Tapi dia tak pernah ajar aku merokok ok! Buktinye, aku tak merokok sampai sekarang. Thanks for the very short memories. Saye taknak orang lain ganti tempat dia. He’s the one.
I miss you……….AYAH~ :')

Al-fatihah…




Reminder: saye tak menanges ok time buat entri nih…sebab saye kuat! :’) (sebak jeee) >.< heee....

5 comments:

  1. Al-fatihah . semoga ayah kau di tempatkan di kalangan orang2 beriman.

    ReplyDelete
  2. Al- fatihah. semoga arwah ditemopatkan di kalangan orang-orang yang beriman.Anyway, i'm ur new follower.jalan2 then terjumpa pulak blog ni.=)

    ReplyDelete