Tuesday, February 22, 2011

MOVIE 2011 yang wajib tengok!!

Dengan secare tetibe nye nk wat entri lagi pulok.. haisey..

Nak wat entri pasal movie.. movie-movie yg bakal kuar tahun 2011 ni & movie-movie yg membuatkan aku nak serbu panggung wayang! Kepade korang yg kaki-kaki bangku wayang, boleh la usha-usha gak movie yg aku recommend nih.. aku gerenti citer-citer ni besh punyerrr… double thumbs up!

Baiklah, cer citer.. cer citer.. cer citer.. =.=ll

Movie yg dh nk kua kt mlysia ni, 24 feb ni tak silap aku.. tp kt luar Malaysia dh kua 18hb lepas dh kot.. maklomla Malaysia lembab lambat sikit kalau bab-bab menapis movie nih.. haish…


I AM NUMBER 4

Genre:
Science-Fiction/Action/Adventure

Directed by:
D.J. Caruso

Starring:
Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Kevin Durand, Callan McAuliffe,
Jake Abel.

Citer pasal hero ni ala-ala makhluk asing yg dtg dr luar planet bumi. Ade kuase, something like that laa… nk tengok sebab ade location kt Malaysia dlm movie ni.. heee.. tp tak banyak rasenye scene kt malaysia since No.1 was killed in Malaysia, No.2 was murdered in England, No.3 was hunted down in Kenya & No.4 survived. Happyhepi menonton nanti ye! ^^,


Pastuh citer THE ROOMMATE..


Genre:
Crime/Thriller
Directed by:
Christian E. Christiansen
Starring:
Leighton Meester, Minka Kelly, Cam Gigandet, Aly Michalka, Danneel Harris, Frances Fisher, Billy Zane
Release date:
Fri 04, Feb 2011

Yg release date tu international punye.. Malaysia tak kua lg.. lame lagi! 21st April! Watde-efffff~ gua tak faham betol la ngan Malaysia nih.. lambat bebenooo…
Citer ni Nampak besh sebab gua suke citer camni.. tengok ar trailer dy kt youtube.. terbaek!
p/s: sape yg ade roommate tu, be watch out ^^,




Pastuh citer SUCKER PUNCH..


Genre:
Action/Drama/Fantasy
Directed by:
Zack Snyder
Starring:
Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, Jamie Chung, Jena Malone, Carla Gugino, Jon Hamm, Oscar Isaac, Scott Glenn
Release date:
Fri 25, Mar 2011

Citer ni lg terbaek woooooo!!! Gua setakat tengok trailer dy je, pergh!! Impressive, booombastic! Effect terbaek, nak-nak awek Vanessa hudgens berlakon dlm citer nih.. feewiit.. haut! Haha.. tak sabar nk tengok!!! p/s: release date tu aku tak sure whether same with Malaysia release date  atau tak..



Pastuh citer….. RIO!!!!!


Genre:
Animation/Comedy/Family

Directed by:
Carlos Saldanha

Starring:
Neil Patrick Harris, Anne Hathaway, Rodrigo Santoro, George Lopez, Jake T. Austin

Release date:
Fri 08, Apr 2011

Citer kartun!! Macam lawak cer ni… plus, watak-watak yg kiut dlm cite kartun nih… ^^, comel!!



Pastuh cer PRIEST..


Genre:
Adventure/Horror

Directed by:
Scott Stewart

Starring:
Paul Bettany, Cam Gigandet

Release date:
Fri 13, May 2011

Cer ni ala-ala cm Emily exorcism kot.. goose bump!! ~~~ tak caye try tengok trailer movie nih kt youtube..


Pastuh citer HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS (PART 2)...


movie yg paling di-nanti nanti kan!!!

Genre:
Adventure/Drama/Fantasy

Directed by:
David Yates

Starring:
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Release date:
Fri 15, Jul 2011

Harry potter!!!!! Gua mang tengok movie ni dry g 1st smpai laaa yg 7th nih… tp yg tak beshnye yg ke-7 ni ade plak 2 part.. adoii.. naseb bek yg part 1 besh.. lawak pulok, so can’t wait for the 2nd part! Yg release date tu komfem worldwide punye date.. serentak 1 dunia..


Pastuh citer….PIRANHA 3DD…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
John Gulager

Release date:
Fri 05, Aug 2011

Hah??? 3DD??? Apew tuh?? Kalo 3D tu gua taw la.. 3DD?? Lagi hebat woo.. gua rase pawagam tuh dikelilingi ngan skrin.. wah! Mang real 1000%!! Tp citer piranha mang besh.. ^^,


Pastuh citer COLOMBIANA..


Genre:
Action/Thriller

Directed by:
Olivier Megaton

Starring:
Zoe Saldana, Michael Vartan

Release date:
Fri 02, Sep 2011

Aku taktaw cer ni pasal ape.. tp aku dpt rase cer ni besh sebab aku tengok gmbr promo dy cm besh..huuu.. ala-ala resident evil & tomb raider gua tengok.. aku tetap nak tengok gak!


Pastuh cer PARANORMAL ACTIVITY III…




Genre:
Horror

Release date:
Fri 21, Oct 2011
Aku ingatkn takde dh lg PA ni.. ade lg rupenye.. PA 1 & PA 2 dh tgok.. PA 2 aku tengok kt pawagam.. mang scaryyyy… tp yg 1st lg scaryyy sebab unexpected! Takootttt…






Pastuh citer SAW 8…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
David Hackl

Starring:
Tobin Bell

Release date:
Sat 22, Oct 2011

Mati-mati gua ingat saw 7 tu yg last.. rupe2nye ade lg yg ke-8.. adoii.. bile la nk tamat citer nih… berbelit2 dh aku tengok.. tp yg paling terbaek n nak sngat gua tengok citer ni sebab game-game dy yg tersangat laaa kejaaaammmm.. tak boleh diterime dek akal wooo.. sngat kejam,.. sape yg penakot, takot darah ke hape, takyah la berani-berani nk tengok cer ni…..







Pastuh citer 11 11 11…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
Darren Bousman

Release date:
Fri 11, Nov 2011

Tengok genre cite seram.. so aku assume citer ni besh.. nak2 title movie tuh yg spesel.. 11/11/11.. n release date pon 11/11/11.. mang gempak gua rase… ade umphh! Nak tengok nak tengok nak tengok…




Pastuh citer 28 MONTHS LATER…


Genre:
Horror

Directed by:
Danny Boyle

Months? Yg 1st movie tu weeks.. citer pasal zombie… citer zombie ni besh… ^^, dat why aku nk tengok yg 2nd punyerr…



Pastuh citer FINAL DESTINATION 5…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
Steven Quale

Tak sure whether kua tahun ni ataupon bulan january 2012.. tp suke tengok cer ni.. sebab ade unsur2 kejam.. ^^, dh tengok yg 1st til 4th nyer.. mang terbaek.. segar otak bile tengok movie nih.. ^^,



Pastuh citer G.I. JOE 2…


Genre:
Action/Science-Fiction

Directed by:
Stephen Sommers

Starring:
Channing Tatum, Christopher Eccleston, Sienna Miller, Denis Quaid, Ray Park, Rachel Nichols, Maron Wayans, Joseph Gordon-Levitt

Kenape aku nk sngt tengok cer ni??? Sebab cer ni bez gilerrr!!!! Nak2 tyme tengok kt wayang.. action dy mang bezzzzzzz….. perfecto!! puas aty r tgok cer ni tyme yg 1st movie dy.. so tak sabo nk tengok yg ke-2…




Pastuh citer REC3…


Genre:
Horror

Directed by:
Paco Plaza

Sereeemmmmmm citer ni.. care dy rakam movie ni same macam paranormal activity.. gune video sendirik.. xde gune boom boom sume.. kamera pegang gune bare hand punyer… ^^, pastuh, tyme tgok kt wyg cm kite plak yg ade kt lokasi movie tuh.. =.=
Sebelom ni penah tengok rec2,, so nk tengok lah yg 3rd ni..



Pastuh citer  SCARY MOVIE 5…




Genre:
Comedy

Starring:
Anna Faris

Yeay!! Suke cite SM ni.. cam sengallll… menganjing filem2 seram.. siot je.. tp kelakooo.. terbaek!! Salute!! Huu.. so tak sabor untuk menonton citer sengal yg ke-5 ni.. ^^,




Last sekali yg gua nk tengok…
Cerite… SILENT HILL 2…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
Christophe Gans

Starring:
Radha Mitchell

Wah!! Cer ni bez kot yg 1st.. gua suke cite seram cmni.. ade feel tyme gua tengok.. tyme nk hulur duit bayar tiket pon.. takde was2 ‘BESH KE CER NI??’, ‘BERBALOI TAK?’, ‘MEMBAZIR TAK AKU TGOK?’
Mang berbaloii… makcik2 nenek2 pon leh join tengok citer ni… tp kalo TER-kene sakit jantong secare tetibe tyme kunyah popcorn gua tak tanggong lah..

OK, tu je lah.. sebenarnye byk lagi movie-movie besh yg kua tahun 2011 ni.. tp movie tu aku malas nk p tengok.. contohnye;
FAST & FURIOUS 5, PIRATES OF THE CARIBBEAN 4, TRANSFORMERS 3 : DARK OF THE MOON, ALVIN & THE CHIPMUNKS 3, DISTRICT 10, JUMPER 2, MISSION IMPOSSIBLE 4, SCREAM 4, TERMINATOR 5, etc..

Kalau ade bajet lebey leh la gua p tengok… haish….

Ok, thanks for your time!
















Wednesday, February 16, 2011

SAHABAT. Disaat aku perlukanmu dan kehilanganmu.

Kalau kau kawan aku, kau kene bace ni.. (^__^)”) , then follow me!

First entry aku untuk tahun ni, 2011. Kirenye aku wt entri sekali setahun je.. ^^, Hari nie aku leh la menaip membuang mase kt blog sebab  test yg supposedly this week di-postpone next Monday.. hooyeay-hooyeay!

Entri ni dedicated to all my beloved person that I called F.R.I.E.N.D, aka K.A.W.A.N, aka T.E.M.A.N, S.A.H.A.B.A.T, aka R.A.K.A.N, aka M.E.M.B.E.R tak kire lah member-member tyme sekolah,

member chinese tyme skola dtg beraye..

lepak-lepak tepi laut pontian.. ^^,




































member-member matrik,

H2P16 kolej matrikulasi JOHOR batch 08/09! BESH GILER!



















&... member-member U skang ni,

budak-budak kelas aku kt UiTM, shah alam.. bakal2 chemist yg sengal.. XD



















Aku SAAAYANGG korang. ^^,




Kehilangan seorang sahabat, Aku benci itu. Sebab?! Try korang bayangkan, orang yg pernah berade dekat dengan kite, pernah berborak-borak ngan kite, pernah bergurau senda ngan kite, pernah lepak same-same, pernah belajar same-same dalam kelas, pernah berbalas-balas mesej,dah takde dh. Pasni dh tak boleh nk tengok muke dy face-to-face lg dh. Dah takde phone calls dri dy. Dah takde mesej-mesej dy yg masok inbox phone aku lg dh. Dah kurang sorang member aku untuk aku contact.  Giler tak besh! =(

Lagi satu, sebab aku tak suke kekurangan kawan! Sume orang kat dunia ni nk ramaikan kawan N bukannye nk kurangkan kawan. Sebab K.A.W.A.N itu peneman hidup kite, penyeri hidup kite, jugak penyusah hidup kite kadang2 *wink*.  Itu lah sebab aku suke berkawan ramai. Takdelah sunyi sangat hidup aku. 


Ajak member time nk shopping!




Ajak member time nak lepak same-same,

lepak-lepak di Sunway Pyramid


Ajak member time nak breakfast ke, lunch ke, dinner ke, supper pon!

Maw makan-makan nasi ayam PENYET!!


Ajak member time nak tengok wayang,





Tengok cite sengal, hantu kak limah balik kubur rumah





Ajak member time nk buat besday prank,

tepong jagong for my beloved roommate.. gotcha!


Ajak member time nk wt BBQ,

ber-BBQ ditepi pantai PD

Ajak member time nak main webcam, hahah!

ngok-ngok je muke!


Ajak member time nk main boling,

Selalu main kt PlazaAlamSentral je...

Ajak member time nk main lompat-lompat, hah =.=lll

Lompat dh macam hapew dah, mcam durian busuk jatuh!

Ajak member time nak mandi same-same....? ^^,

mandi laot kt PD la, pe la korang, bukan mandi dlam bilik mandi! =.=

Ajak member pegy jalan-jalan & round-round 1 Malaysia,

seronottt gilerrr jenjalan kat GENTING woo...

Ajak member pegy melancong ke...... LONDONNN????? @__@

london mariii.... (waklu).. ^^,

Kadang-kadang, nak g belik barang kt kedai bawah rumah pon nk ajak member, yg jenis penakot tu, nk g toilet kencing, yeyak pon nk teman jugak. untuk anda yg suke stalk-stalk & usha-usha gambo org tuh, leh la tengok dgn lebih byk lg gmbar-gmbar I nan member-member I kt I pnye "BUKUMUKA". picit link ni je, http://www.facebook.com/profile.php?id=100000132531235&sk=photos terus kua gambo nye... tengok je, takleh curik! nak curik mintak permission dulu ngan tuan dy! Adoii.. Tapi, bile dh masuk bab-bab ajal maut ni aku tak berdaya untuk melawan takdir dari-Nya. Dia pencipta segala-segalanye dan kepade penciptalah kite kembali. (chewwahh)~

Aku taw perasaan korang yg pernh lalui mase2 camni. Sedih, terkejot, & ter-tanye2 kenape dy?? Kenape mesty dia?? T_T

Setakat ni dh beberape kali aku lalui peristiwa yg aku cam takley terime akal je. Aku pernah merasakan kehilangan seorang member yg duduk sekelas time sekolah rendah dulu & aku jugak pernah rasa kehilangan sahabat bergurau senda time skul menengah. Boleh tak aku nk kate “FATE is unfair!” =.=lll

Kawan time skola menengah aku meninggal tyme aku 1st sem kat UiTM sebab lemas. Member-member kelas skola menengah gak yg gtaw berite tu. Dy lah geng-geng lepak, mengumpat kitorang . Study same-same. Ketawe same-same. Tak sangke dy tinggalkan kami lebih awal. Tak sangke tak sangke! Kitorang keje same-same time keje part time pas SPM. Kami memang rapat.  Mase majlis pengebumian aku tak balik rumah, so aku tak dpat dtg. Tapi aku dapt ziarah kubur arwah bersame parent  arwah lepas seminggu pastuh sebab aku balik cuti. Moga roh beliau di tempatkn dlm kalangan org-org yg beriman, aminn.. Al-fatihah kepade sahabatku, Hafizin bin Khairul Anuar.

dalam kenangan..

Sekali lagi! & sorang lagi, aku kehilangan member. Member tyme sekolah rendah. Walaupun dh lame tak sekelas dengan dy, tp still keep in touch ngan dy. Biase terjumpe kt kedai (sebab ayah dy ade kedai runcit), kt fb. Kali terakhir aku jumpe dy kat post-office tmpt aku mase cuti sem lepas. Aku tak perasan dy, dy yg dtg kt aku, tegur aku. Sempat la borak-borak sikit. Tulah kali terakhir aku jumpe dy face-to-face. Pernah cakap nk lepak kt shah alam same-same sebab dy selalu lepak kt restoran seksyen 7 katenye & lagipon dy practical kt shah alam gak. Tapi, tak berkesempatan sebab Allah lebih sayangkan dy. Hari sabtu mase tue (14/02/2011) mak call. Cakap, anak pak cik nin meninggal. “HUH???!!”  “syafiq kusnin? “Ye ke??” .. yee.. ank pak nin, eksiden.. Innalillah…… (dlam hati aku cam xley terime je), tak sempat nk jumpe  kt shah alam. Sumenye berlaku “ZAPP!”, kejap je. Dlam sekelip mate.Arwah memang pandai kt sekolah dulu, sangat baik, & paling besh pasal dy, bile jumpe je, mesti arwah senyum. Arwah meninggal pada hari jumaat. Moga roh sahabatku ini, Syafiq Kusnin dicucuri rahmat dari-Nya. Aminn ya Allah..

dalam kenangan..

Haishhh....
Kalau boleh, aku tak nak dengar berite-berite buruk cmnih terjadik kt member-member yg aku kenal sngat-sangat. It make me DOWN der.. kalau lah boleh, aku nak sngt “permanent” friends. Bukan “temporary” friends. Tapi ajal maut di tangan tuhan, kite tak mampu melawan takdir-Nya.

Papepon emyruliezwan sayang member-member dy (ikhlaass niee).. ^^, -sekian-


Aku takleh hidoop tanpa MEMBER!!!


sekadar hiasan-hiasan sengal..


Jumpe next year 2012 untuk next entri..! XD