Friday, April 13, 2012

I MISS YOU

Aku nak buat entry ni sebab aku teringat kat dia.

Aku teringat kat dia tibe² mase aku kat dalam surau sebuah shopping mall mase tu. Mungkin sebab aku ternampak seorang anak & seorang ayah dalam surau tu tengah solat bersame. Budak tu kecik je lagi dalam 5,6 tahun je kowt J … dia ikot je ape yg ayah dia buat time solat. Kalau si ayah ruku’, dia ruku’. Kalau si ayah sujud, dia sujud. Aku perhatikan je dari belakang sambil charge phone kat dalam surau tu. Hurmm.. bile dua beranak tu dah selesai solat, si anak salam dan cium tangan si ayah dan yang paling seronok aku tengok, si ayah membalas dengan mengucup dahi si anak :’) seronoknye...

Okay, aku jeles dengan budak tu sebenarnye. Kasih sayang yg dia dapat cukup sempurna. :’)



Pejam celik pejam celik, sebenarnye dah lebih kurang 15 tahun kitorang berpisah. Mase dia ade dulu, aku masih kecik kecik lagi. Biaselah, tak tau erti kasih sayang. Tak tau erti nak bermanje. Cume berape ketul je moment² yg aku ingat mase dengan dia. Maklumlah, mase kecik² bukannye kuat sangat ingatan nih -.-! Gambar dengan dia pon cume sekeping je. Tak dapat nak kumpul memori dengan dia macam korang korang semua :’)



Sorry to be cliche, tapi kalaulah aku boleh undur mase ke 15 tahun lalu, aku nak sangat sangat sangat ade dekat dengan dia. Nak rase sekejap je pun dah cukup, macam mane rasenye ade seorang hero dalam hidup. Kalau kena buli dengan kengkawan ke, kene marah dengan emak ke, boleh report terus kat dia je kan ;’)

Salah satu memori yg aku ingat, dia bawak aku jalan² naik motor, aku duduk depan atas bakul motor. Dia buat rokok tembakau, aku tengok. Tapi dia tak pernah ajar aku merokok ok! Buktinye, aku tak merokok sampai sekarang. Thanks for the very short memories. Saye taknak orang lain ganti tempat dia. He’s the one.
I miss you……….AYAH~ :')

Al-fatihah…




Reminder: saye tak menanges ok time buat entri nih…sebab saye kuat! :’) (sebak jeee) >.< heee....

Tuesday, February 22, 2011

MOVIE 2011 yang wajib tengok!!

Dengan secare tetibe nye nk wat entri lagi pulok.. haisey..

Nak wat entri pasal movie.. movie-movie yg bakal kuar tahun 2011 ni & movie-movie yg membuatkan aku nak serbu panggung wayang! Kepade korang yg kaki-kaki bangku wayang, boleh la usha-usha gak movie yg aku recommend nih.. aku gerenti citer-citer ni besh punyerrr… double thumbs up!

Baiklah, cer citer.. cer citer.. cer citer.. =.=ll

Movie yg dh nk kua kt mlysia ni, 24 feb ni tak silap aku.. tp kt luar Malaysia dh kua 18hb lepas dh kot.. maklomla Malaysia lembab lambat sikit kalau bab-bab menapis movie nih.. haish…


I AM NUMBER 4

Genre:
Science-Fiction/Action/Adventure

Directed by:
D.J. Caruso

Starring:
Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Kevin Durand, Callan McAuliffe,
Jake Abel.

Citer pasal hero ni ala-ala makhluk asing yg dtg dr luar planet bumi. Ade kuase, something like that laa… nk tengok sebab ade location kt Malaysia dlm movie ni.. heee.. tp tak banyak rasenye scene kt malaysia since No.1 was killed in Malaysia, No.2 was murdered in England, No.3 was hunted down in Kenya & No.4 survived. Happyhepi menonton nanti ye! ^^,


Pastuh citer THE ROOMMATE..


Genre:
Crime/Thriller
Directed by:
Christian E. Christiansen
Starring:
Leighton Meester, Minka Kelly, Cam Gigandet, Aly Michalka, Danneel Harris, Frances Fisher, Billy Zane
Release date:
Fri 04, Feb 2011

Yg release date tu international punye.. Malaysia tak kua lg.. lame lagi! 21st April! Watde-efffff~ gua tak faham betol la ngan Malaysia nih.. lambat bebenooo…
Citer ni Nampak besh sebab gua suke citer camni.. tengok ar trailer dy kt youtube.. terbaek!
p/s: sape yg ade roommate tu, be watch out ^^,




Pastuh citer SUCKER PUNCH..


Genre:
Action/Drama/Fantasy
Directed by:
Zack Snyder
Starring:
Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, Jamie Chung, Jena Malone, Carla Gugino, Jon Hamm, Oscar Isaac, Scott Glenn
Release date:
Fri 25, Mar 2011

Citer ni lg terbaek woooooo!!! Gua setakat tengok trailer dy je, pergh!! Impressive, booombastic! Effect terbaek, nak-nak awek Vanessa hudgens berlakon dlm citer nih.. feewiit.. haut! Haha.. tak sabar nk tengok!!! p/s: release date tu aku tak sure whether same with Malaysia release date  atau tak..



Pastuh citer….. RIO!!!!!


Genre:
Animation/Comedy/Family

Directed by:
Carlos Saldanha

Starring:
Neil Patrick Harris, Anne Hathaway, Rodrigo Santoro, George Lopez, Jake T. Austin

Release date:
Fri 08, Apr 2011

Citer kartun!! Macam lawak cer ni… plus, watak-watak yg kiut dlm cite kartun nih… ^^, comel!!



Pastuh cer PRIEST..


Genre:
Adventure/Horror

Directed by:
Scott Stewart

Starring:
Paul Bettany, Cam Gigandet

Release date:
Fri 13, May 2011

Cer ni ala-ala cm Emily exorcism kot.. goose bump!! ~~~ tak caye try tengok trailer movie nih kt youtube..


Pastuh citer HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS (PART 2)...


movie yg paling di-nanti nanti kan!!!

Genre:
Adventure/Drama/Fantasy

Directed by:
David Yates

Starring:
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Release date:
Fri 15, Jul 2011

Harry potter!!!!! Gua mang tengok movie ni dry g 1st smpai laaa yg 7th nih… tp yg tak beshnye yg ke-7 ni ade plak 2 part.. adoii.. naseb bek yg part 1 besh.. lawak pulok, so can’t wait for the 2nd part! Yg release date tu komfem worldwide punye date.. serentak 1 dunia..


Pastuh citer….PIRANHA 3DD…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
John Gulager

Release date:
Fri 05, Aug 2011

Hah??? 3DD??? Apew tuh?? Kalo 3D tu gua taw la.. 3DD?? Lagi hebat woo.. gua rase pawagam tuh dikelilingi ngan skrin.. wah! Mang real 1000%!! Tp citer piranha mang besh.. ^^,


Pastuh citer COLOMBIANA..


Genre:
Action/Thriller

Directed by:
Olivier Megaton

Starring:
Zoe Saldana, Michael Vartan

Release date:
Fri 02, Sep 2011

Aku taktaw cer ni pasal ape.. tp aku dpt rase cer ni besh sebab aku tengok gmbr promo dy cm besh..huuu.. ala-ala resident evil & tomb raider gua tengok.. aku tetap nak tengok gak!


Pastuh cer PARANORMAL ACTIVITY III…




Genre:
Horror

Release date:
Fri 21, Oct 2011
Aku ingatkn takde dh lg PA ni.. ade lg rupenye.. PA 1 & PA 2 dh tgok.. PA 2 aku tengok kt pawagam.. mang scaryyyy… tp yg 1st lg scaryyy sebab unexpected! Takootttt…






Pastuh citer SAW 8…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
David Hackl

Starring:
Tobin Bell

Release date:
Sat 22, Oct 2011

Mati-mati gua ingat saw 7 tu yg last.. rupe2nye ade lg yg ke-8.. adoii.. bile la nk tamat citer nih… berbelit2 dh aku tengok.. tp yg paling terbaek n nak sngat gua tengok citer ni sebab game-game dy yg tersangat laaa kejaaaammmm.. tak boleh diterime dek akal wooo.. sngat kejam,.. sape yg penakot, takot darah ke hape, takyah la berani-berani nk tengok cer ni…..







Pastuh citer 11 11 11…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
Darren Bousman

Release date:
Fri 11, Nov 2011

Tengok genre cite seram.. so aku assume citer ni besh.. nak2 title movie tuh yg spesel.. 11/11/11.. n release date pon 11/11/11.. mang gempak gua rase… ade umphh! Nak tengok nak tengok nak tengok…




Pastuh citer 28 MONTHS LATER…


Genre:
Horror

Directed by:
Danny Boyle

Months? Yg 1st movie tu weeks.. citer pasal zombie… citer zombie ni besh… ^^, dat why aku nk tengok yg 2nd punyerr…



Pastuh citer FINAL DESTINATION 5…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
Steven Quale

Tak sure whether kua tahun ni ataupon bulan january 2012.. tp suke tengok cer ni.. sebab ade unsur2 kejam.. ^^, dh tengok yg 1st til 4th nyer.. mang terbaek.. segar otak bile tengok movie nih.. ^^,



Pastuh citer G.I. JOE 2…


Genre:
Action/Science-Fiction

Directed by:
Stephen Sommers

Starring:
Channing Tatum, Christopher Eccleston, Sienna Miller, Denis Quaid, Ray Park, Rachel Nichols, Maron Wayans, Joseph Gordon-Levitt

Kenape aku nk sngt tengok cer ni??? Sebab cer ni bez gilerrr!!!! Nak2 tyme tengok kt wayang.. action dy mang bezzzzzzz….. perfecto!! puas aty r tgok cer ni tyme yg 1st movie dy.. so tak sabo nk tengok yg ke-2…




Pastuh citer REC3…


Genre:
Horror

Directed by:
Paco Plaza

Sereeemmmmmm citer ni.. care dy rakam movie ni same macam paranormal activity.. gune video sendirik.. xde gune boom boom sume.. kamera pegang gune bare hand punyer… ^^, pastuh, tyme tgok kt wyg cm kite plak yg ade kt lokasi movie tuh.. =.=
Sebelom ni penah tengok rec2,, so nk tengok lah yg 3rd ni..



Pastuh citer  SCARY MOVIE 5…




Genre:
Comedy

Starring:
Anna Faris

Yeay!! Suke cite SM ni.. cam sengallll… menganjing filem2 seram.. siot je.. tp kelakooo.. terbaek!! Salute!! Huu.. so tak sabor untuk menonton citer sengal yg ke-5 ni.. ^^,




Last sekali yg gua nk tengok…
Cerite… SILENT HILL 2…


Genre:
Horror/Thriller

Directed by:
Christophe Gans

Starring:
Radha Mitchell

Wah!! Cer ni bez kot yg 1st.. gua suke cite seram cmni.. ade feel tyme gua tengok.. tyme nk hulur duit bayar tiket pon.. takde was2 ‘BESH KE CER NI??’, ‘BERBALOI TAK?’, ‘MEMBAZIR TAK AKU TGOK?’
Mang berbaloii… makcik2 nenek2 pon leh join tengok citer ni… tp kalo TER-kene sakit jantong secare tetibe tyme kunyah popcorn gua tak tanggong lah..

OK, tu je lah.. sebenarnye byk lagi movie-movie besh yg kua tahun 2011 ni.. tp movie tu aku malas nk p tengok.. contohnye;
FAST & FURIOUS 5, PIRATES OF THE CARIBBEAN 4, TRANSFORMERS 3 : DARK OF THE MOON, ALVIN & THE CHIPMUNKS 3, DISTRICT 10, JUMPER 2, MISSION IMPOSSIBLE 4, SCREAM 4, TERMINATOR 5, etc..

Kalau ade bajet lebey leh la gua p tengok… haish….

Ok, thanks for your time!